Toți copiii merită un start bun în viaţă

Copiii din Africa au nevoie de perspective şi educaţie

Malawi

Despre Malawi

Malawi: 10,5 mil. de localnici trăiesc cu 2 $ pe zi

Malawi este o țară situată în sudul Africii, cu capitala la Lilongwe.

Populația numără 19.842.000 persoane (estimare 2018).

Descrisă drept „Inima caldă a Africii”, această bijuterie relativ puțin cunoscută a acestui continent divers are de oferit faună, cultură, aventură, peisaj și, desigur, al treilea lac ca mărime din Africa.

Destinație pe tot parcursul anului, unii chiar ajung departe pentru a descrie Malawi ca cea mai atractivă țară din Africa sub-Sahariană!

Malawi a fost selectată în 2018 ca una dintre cele opt țări ale inițiativei Spotlight din Africa, care se concentrează pe eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor.

Inițiativa Habitat for Humanity România

Fii voluntar în Malawi!

Accesul la terenuri reprezintă cheia pentru reducerea sărăciei. Fără acces la terenuri, oamenii nu pot construi o casă, iar CASA înseamnă stabilitate, echilibru, dezvoltare, sănătate.

Habitat for Humanity România a inițiat în anii 2018 și 2019 primele două campanii de voluntariat pentru construirea de locuințe pentru cele mai sărace familii din Malawi, Africa.

În octombrie 2018, prima echipă de voluntari Habitat for Humanity România în Africa a construit 2 case într-un comunitate săracă de lângă capitala Malawi - Lilongwe. În acele două case locuiesc acum Lebita Kaundama și Sofileti Kayitoni – două mame văduve și copiii lor, pe care îi cresc singure. Vezi video

In anul 2019, 13 voluntari români au construit 2 case în 6 zile pentru 2 familii nevoiașe din Chisidze și Kampido, în Malawi. Vezi video

Pentru detalii despre inițiativa Habitat for Humanity România, accesează malawi.habitat.roMalawi a fost selectat În 2018 ca una dintre cele opt țări ale inițiativei Spotlight din Africa, care se concentrează pe eliminarea violenței împotriva femeilor și fetelor.


În Malawi, malnutriția este o problemă majoră, în special, în rândul copiilor. Potrivit Ministerului Sănătății, 37% dintre copii suferă de malnutriție cronică.

Ca țară în curs de dezvoltare din Africa, Malawi are o proporție ridicată a populației sale, care are nevoie de asistență suplimentară pentru a avea oportunități în viață.

Malawi

Copiii din Malawi

9% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 5 ani sunt înscriși în Centre comunitare de îngrijire a copiilor.

În Malawi, 1.5 milioane de copii sunt orfani.


Malnutriția este o problemă majoră, în special, în rândul copiilor. 23% din totalul cazurilor de deces la copii din Malawi sunt legate de subnutriție. Potrivit Ministerului Sănătății, 37% dintre copii suferă de malnutriție cronică.


Copiii de vârstă școlară (5-19 ani) sunt 39,5% din totalul populației. Peste 6% dintre copiii din Malawi nu frecventează încă școala primară.

152 din 1000 de femei cu vârste cuprinse între 15 și 19 ani au un copil. 46% dintre fete sunt căsătorite înainte de vârsta de 18 ani și 9% înainte de vârsta de 15 ani.

"Depășirea sărăciei nu este un gest de caritate. Este un act de dreptate. Este protecția unui drept uman fundamental, dreptul la demnitate și la o viață decentă." - Nelson Mandela, fost președinte al Africii de Sud