Copiii Africii - vulnerabilitate la orice pas

Copiii Africii - vulnerabilitate la orice pas

Madagascar are a patra cea mai mare rată de malnutriție cronică din lume, unul din doi copii sub cinci ani suferind de închircire. Aceasta afectează grav dezvoltarea cognitivă și fizică, crescând riscul de a se contracta sau de a dezvolta alte boli. La începutul anului 2019, un focar neobișnuit de mare de rujeolă cu ​​peste 127.000 de cazuri confirmate a coincis cu apariția sezonieră a ciumei. Aceste boli au afectat cel mai mult copiii.

La fel ca în majoritatea conflictelor armate, în Republica Centrafricană femeile și copiii sunt deosebit de vulnerabili la violența sexuală și bazată pe gen și adesea recurg la măsuri disperate, inclusiv „sexul tranzacțional”, pentru a-și putea permite elementele de bază precum mâncarea. Unii sunt chiar împinși în această practică de părinții în dificultate.

Zambia, împreună cu națiunile vecine, sunt din ce în ce mai afectate de șocurile meteorologice extreme. Ca atare, ratele de malnutriție rămân în mod persistent ridicate în Zambia - aproximativ 40% dintre copiii sub cinci ani sunt închirciți.

Un sondaj recent comun privind nutriția și securitatea alimentară a constatat că 5% din toți copiii din Burundi sunt subnutriți, iar 1% se confruntă cu afecțiuni severe.

În Eritrea, căsătoria cu copii este încă comună în multe comunități conservatoare, ceea ce duce la ca fetele să devină mame la o vârstă foarte fragedă. Acest lucru îi privează de șansa de a merge la școală și de a trăi o viață independentă, determinată de sine. Jumătate dintre copiii cu vârsta sub cinci ani suferă de malnutriție cronică și prezintă deficite de creștere.

În Kenia, peste 500.000 de copii sub cinci ani au nevoie de tratament pentru malnutriție.

 

sursa: https://insights.careinternational.org.uk